Ingredientai:

Vėžiai 700g
Aliejus kepimui 30g
Saliero stiebai 200g
Morkos 200g
Pastarnokai 200g
Česnakas 50g
Šalotiniai svogūnai 200g
Pomidorų pasta 50g
Baltas vynas 70ml
Vanduo 3l
Krapai 70g

Gamybos aprašymas:

1. Vėžius išvalykite ir atskirkite kiautus nuo uodegų mėsos.
2. Įkaitintame puode su kepimo aliejumi apkepkite vėžių galvas ir kiautus, sudėkite pjaustytas daržoves. Viską išmaišykite ir šiek tiek pakepkite.
3. Sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite ir pakepkite apie 2-3min.
4. Supilkite baltą vyną ir nugarinkite.
5. Užpilkite viską vandeniu ir ant nedidelės kaitros virkite 3val. Sudėkite krapus ir toliau virkite 2-3val.
6. Gautą sultinį perkoškite per sietelį.

Daržovės – Augma
Virtuvės inventorius – Sangaida
Apranga profesionalams – Jokado