Ingredientai:

Apvaliagrūdžiai ryžiai 100g
Vanduo 400g
Druska 4g
Aliejus kepimui 500g

Gamybos aprašymas:

1. Ryžius sudėkite į prikaistuvį ir užpilkite vandeniu. Užvirkite ir sumažinkite kaitrą.
2. Virkite apie 15-20min, kol išgaruos visas vanduo ir ryžiai pervirs.
3. Pervirtus ryžius sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos, kreminės masės.
4. Ryžių masę tolygiai ištepkite ant silikoninio kilimėlio ir džiovinkite kambario temperatūroje apie 24val, arba vaisių džiovyklėje 40C temperatūroje 6-8val.
5. Išdžiūvusią ryžių masę kepkite aliejuje, įkaitintame iki 200-210C 3-4s.
6. Iškeptus traškučius iškarto nusausinkite ant popierinio rankšluoščio ir kol karšti nubarstykite prieskoniais.
7. Traškučius laikykite sandariame inde su popieriniu rankšluoščiu.

Virtuvės inventorius – Sangaida
Apranga profesionalams – Jokado
Prieskoniai – Paulig Pro / Santa Maria