Ingredientai:

Šafranas 0.5g
Daržovių sultinys 300g
Aliejus kepimui 20g
Šalotiniai svogūnai 40g
Česnakas 10g
Voveraitės 60g
Druska 2g
Pipirai 1g
Sviestas 60g
Carnaroli arba Arborio ryžiai 80g
Grietinėlė 60g
Parmigiano Reggiano sūris 30g

Gamybos aprašymas:

1. Šafraną užpilkite 100 ml šilto daržovių sultinio.
2. Įkaitintame aliejuje apkepkite smulkintus šalotinius svogūnus, česnaką ir voveraites. Įdėkite druskosm pipirų ir gabalėlį sviesto.
3. Sudėkite apvaliagrūdžius ryžius ir įpilkite šiek tiek sultinio. Ant vidutinės kaitros virkite vis įpildami sultinio apie 8-10 min.
4. Supilkite sultinį su šafranu ir dar patroškinkite apie 4min. Supilkite grietinėlę.
5. Sumažinkite kaitrą ir po gabaliuką dėkite sviestą ir vis maišykite, sudėkite tarkuotą Parmigiano Reggiano sūrį.

Prieskoniai – Paulig Pro / Santa maria
Daržovės – Augma
Virtuvės inventorius – Sangaida
Apranga profesionalams – Jokado