Ingredientai:

Pienas 1kg
Grietinėlė 157g
Cukrus 165g
Dekstrozė 80g
Pieno milteliai 29g
Stabilizatorius ledams 49g
Sviestas 50g
Druska 4g
Karijų riešutai 100g

Gamybos aprašymas:

1. Sviestą su druska kaitinkite ant silpnos kaitros apie 8 minutes, kol pagelsta, bei išsiskyrę baltymai pakeičią spalvą į tamsiai rusvą.
2. Cukrų sumaišykite su dekstroze, pieno milteliais ir stabilizatoriumi.
3. Pieną ir grietinėlę šildykite iki 40C ir sudėkite sausąsias medžiagas. Visą masę užkaitinkite iki 82C.
4. Užkaitintą masę vėsinkite ir sudėkite degintą sviestą.
5. Atvėsintą deginto sviesto ledų masę dėkite į šaldytuvą „pailsėti“ 1-4 valandoms arba per naktį.
6. Iš gautos masės, ledų gamybos aparatu sukami ledai, kurie vėliau skaninami kepintais ir smulkintais karijų riešutais.

Prieskoniai – Paulig Pro / Santa maria
Virtuvės inventorius – Sangaida
Apranga profesionalams – Jokado